Portvinsuddannelsen
Tilmeldelse

Læringsmål
og Pensum

Historisk forståelse: Deltagerne skal kunne redegøre for portvinens historie, herunder dens oprindelse, udvikling og betydning i vinens verden

Fremstillingsprocesser, typer og lovgivning
Portvinstyper
: Deltagerne skal kunne beskrive de forskellige typer portvin (hvid, rosé, Tawny, Ruby,LBV Vintage) og forklare deres unikke karakteristika og anvendelse.

Lovgivning: Deltagerne skal kunne redegøre for de vigtigste regler og lovgivninger, der regulerer portvinsproduktion og -mærkning, herunder “Beneficio”-systemet og krav til kvalitet og oprindelse.

Smagning og sanseforståelse
Deltagerne skal kunne udføre professionelle smagninger af forskellige typer portvin (hvid, rosé, Tawny, Ruby), ved brug af smagsskemaer og aromahjul, og beskrive smagen med præcision.

Deltagerne skal kunne matche portvin med forskellige retter og forklare principperne bag harmonisering af smag og portvin.

Portvinens præsentation og servering
Deltagerne skal kunne demonstrere korrekt åbning af portvin ved brug af forskellige teknikker (tang, durad, vinåbner og Coravin)

Deltagerne skal kunne forklare og udføre korrekt opbevaring af portvin samt beskrive vinkælderens betydning for portvinens kvalitet.

Anvendelse af portvin
Deltagerne skal kunne analysere portvinens anvendelse i forskellige kontekster, fx restaurant, butik og hjemmet, og forstå gæstepsykologi i relation til servering.

Deltagerne skal kunne præsentere portvin og Douro-husene med fokus på deres særpræg, historiske betydning og rolle i den globale portvinsindustri.

Pensum

Praktiske oplysninger

Eksamen består af to dele:

En skriftlig og en mundtlig/praktisk prøve.
Begge prøver afholdes samme dag.

Den skriftlige prøve varer 6 timer og foregår uden hjælpemidler.

Den mundtlige og praktiske del omfatter, at du skal demonstrere åbning af en Portvin og præsentere vinen, samt forklare om dens karakteristika.

Derudover vil du få 3 blindsmagninger af Portvin, hvor du skal identificere og beskrive dem.

Eksamen afholdes af underviser Heine Egelund i samarbejde med en ekstern
censor.

Ved bestået eksamen udleveres Diplom i ramme samt. Sommeliernål.

Uddannelsen koster 14.500,- kr. inkl. tilmeldingsgebyr.


For tjenerelever der er i aktiv lære ved uddannelsenstart:

7.250,- kr.

For Firmaer: 14.500,- kr + 25% Moms.

Undervisningsdatoer:
7.sept, 21. sept,
5. Oktober & 26.Oktober

Tidsrum: 9:45-16:30

Eksamensdato: Det aftales på. 1 undervisningsdag.

Sprog: Undervisningen foregår primært på Dansk, men hvis du ikke forstår dansk så godt, så underviser vi gerne på engelsk så vidt som muligt der kan lade sig gøre.

Undervisningen består af praktiske øvelser i form af smagninger samt. teoretisk undervisning og gruppearbejde.

Uddannelsen afholdes i 5800 Nyborg Centrum Østervoldgade 56B

1 km. til Nyborg Banegård

Ebog (er på dansk)
Notesbog
Kuglepen
Portvinstang

Udleveres på første undervisningsdag

Morgen 9:45
Let Morgenmad med Kaffe og The.

Frokost kl. 12:00-12:30
Chatuceri samt.
Et gl. forfriskende vin, øl eller sodavand.

Eftermiddag 15:15-15:35
Kaffe & The
Lækker kage til kaffen

Tilmeldingsgebyr: 500,- kr. indbetales efter tilmelding. Dette beløb er ikke refunderbart.

Ratebetaling Du kan betale uddannelsen i 2 rater.

1.rate: 7.000,- kr. betales senest 14 dage før første undervisningsdag.
2.rate: 7.000,- kr. betales senest 05.10.2025.

For tjenerlever er det:
1.rate:
4.000,- kr.
2.rate: 4.000,- kr.

Ratebetaling er ikke muligt for registreret CVR nummer.

Bliv Portvinssommelier
Tilmeldelse

Portvinsnål

Tilmeld Portvinsuddannelse

Datoer: 7,9 , 21/9, 5/10 & 26/10

Tidsrum: 9:45-16:30

Lokation: Nyborg 5800 Fyn


Tilmeldelse koster 500,- kr.
Faktura tilsendes indenfor 24 timer på mail.
Udfyld venligt nedenstående formular.