Champagneuddannelse Tilmelding
Læringsmål
og Pensum
Historisk forståelse: Deltagerne skal kunne redegøre for Champagnes historie og dens udvikling gennem tiden.
Geografisk og kvalitativ forståelse: Deltagerne skal kunne forklare forskellen mellem Champagne og Grand Cru, herunder forstå de geografiske og kvalitetsmæssige aspekter.
Fremstillingsproces: Deltagerne skal kunne beskrive fremstillingen af Champagne, herunder de vigtigste trin som høst og lagring.
Kendskab til typer og druer: Deltagerne skal kunne identificere de forskellige Champagnetyper og de druesorter, der anvendes.
Mad og Champagne: Deltagerne skal kunne matche forskellige Champagnetyper med passende madretter, herunder klassiske kombinationer som Champagne og caviar.
Champagnehuse: Deltagerne skal kunne præsentere og smage på forskellige Champagnehuse, samt forstå deres unikke karakteristika.
Serveringsteknikker: Deltagerne skal kunne demonstrere korrekt servering af Champagne og vise, hvordan man åbner en flaske korrekt og sikkert.
Geografisk og kvalitativ forståelse: Deltagerne skal kunne forklare forskellen mellem Champagne og Grand Cru, herunder forstå de geografiske og kvalitetsmæssige aspekter.
Fremstillingsproces: Deltagerne skal kunne beskrive fremstillingen af Champagne, herunder de vigtigste trin som høst og lagring.
Kendskab til typer og druer: Deltagerne skal kunne identificere de forskellige Champagnetyper og de druesorter, der anvendes.
Mad og Champagne: Deltagerne skal kunne matche forskellige Champagnetyper med passende madretter, herunder klassiske kombinationer som Champagne og caviar.
Champagnehuse: Deltagerne skal kunne præsentere og smage på forskellige Champagnehuse, samt forstå deres unikke karakteristika.
Serveringsteknikker: Deltagerne skal kunne demonstrere korrekt servering af Champagne og vise, hvordan man åbner en flaske korrekt og sikkert.
Pensum
Praktiske oplysninger
Eksamen består af to dele:
En skriftlig og en mundtlig/praktisk prøve. Begge prøver afholdes samme dag.
Den skriftlige prøve varer 6 timer og foregår uden hjælpemidler.
Den mundtlige og praktiske del omfatter, at du skal demonstrere sablering af en Champagne og præsentere vinen, samt forklare om dens karakteristika.
Derudover vil du få 3 blindsmagninger af Champagne, hvor du skal identificere og beskrive dem.
Eksamen afholdes af underviser Heine Egelund i samarbejde med en ekstern censor. Ved bestået eksamen udleveres Diplom i ramme samt. Sommeliernål.
En skriftlig og en mundtlig/praktisk prøve. Begge prøver afholdes samme dag.
Den skriftlige prøve varer 6 timer og foregår uden hjælpemidler.
Den mundtlige og praktiske del omfatter, at du skal demonstrere sablering af en Champagne og præsentere vinen, samt forklare om dens karakteristika.
Derudover vil du få 3 blindsmagninger af Champagne, hvor du skal identificere og beskrive dem.
Eksamen afholdes af underviser Heine Egelund i samarbejde med en ekstern censor. Ved bestået eksamen udleveres Diplom i ramme samt. Sommeliernål.
Uddannelsen koster 16.500,- kr. inkl. tilmeldingsgebyr.
For tjenerelever der er i aktiv lære ved uddannelsenstart: 8.250,- kr.
For Firmaer: 16.500,- kr + 25% Moms.
For tjenerelever der er i aktiv lære ved uddannelsenstart: 8.250,- kr.
For Firmaer: 16.500,- kr + 25% Moms.
Undervisningsdatoer:
6.april, 27 april,
15. juni & 22.juni
Eksamensdato: Det aftales på. 1 undervisningsdag.
Sprog: Undervisningen foregår primært på Dansk, men hvis du ikke forstår dansk så godt, så underviser vi gerne på engelsk så vidt som muligt der kan lade sig gøre. Undervisningen består af praktiske øvelser i form af smagninger samt. teoretisk undervisning og gruppearbejde.
6.april, 27 april,
15. juni & 22.juni
Eksamensdato: Det aftales på. 1 undervisningsdag.
Sprog: Undervisningen foregår primært på Dansk, men hvis du ikke forstår dansk så godt, så underviser vi gerne på engelsk så vidt som muligt der kan lade sig gøre. Undervisningen består af praktiske øvelser i form af smagninger samt. teoretisk undervisning og gruppearbejde.
Uddannelsen afholdes i smukke omgivelser ved den berømte Restaurant Knapp. Stennevej 79, 6200 Aabenraa.
Gratis Transport til og fra Røde Kro st til Stennevej 79
Taxi kl.9:20 fra Rødekro. st til Stennevej 79 (ankomst. 9:35)
Taxi kl. 17:00 fra Stennevej 79 mod Rødekro st (ankomst: 17:17)
Gratis Transport til og fra Røde Kro st til Stennevej 79
Taxi kl.9:20 fra Rødekro. st til Stennevej 79 (ankomst. 9:35)
Taxi kl. 17:00 fra Stennevej 79 mod Rødekro st (ankomst: 17:17)
Ebog (er på dansk)
Notesbog
Kuglepen
Champagnesabel
Udleveres på første undervisningsdag
Notesbog
Kuglepen
Champagnesabel
Udleveres på første undervisningsdag
Morgen 9:45
Kaffe & The (Spis morgenmad hjemmefra)
Frokost kl. 12:00-12:30
Klassisk frokostanretning fra Restaurant Knapp
Et gl. forfriskende vin, øl eller sodavand.
Eftermiddag 15:15-15:35
Kaffe & The
Lækker kage til kaffen
Tilmeldingsgebyr: 500,- kr. indbetales efter tilmelding. Dette beløb er ikke refunderbart.
Ratebetaling Du kan betale uddannelsen i 2 rater.
1.rate: 8.000,- kr. betales senest 14 dage før første undervisningsdag.
2.rate: 8.000,- kr. betales senest 01.06.2025.
For tjenerlever er det:
1.rate: 4.000,- kr.
2.rate: 4.000,- kr.
Ratebetaling er ikke muligt for registreret CVR nummer.
Ratebetaling Du kan betale uddannelsen i 2 rater.
1.rate: 8.000,- kr. betales senest 14 dage før første undervisningsdag.
2.rate: 8.000,- kr. betales senest 01.06.2025.
For tjenerlever er det:
1.rate: 4.000,- kr.
2.rate: 4.000,- kr.
Ratebetaling er ikke muligt for registreret CVR nummer.
Bliv Champagnesommelier
Tilmeldelse
