Hvad ved du om Portvin?
Hvad er en PortvinsSommelier?
Om Uddannelsen
Undervisning
Undervisningen består af 4 undervisningsgange, hver med en varighed af 6 timer. I løbet af kurset vil vi dykke ned i teorien bag portvin og udforske de mange smagsnuancer og dufte, som de forskellige typer portvine har at byde på.
En af undervisningsgangene vil være særligt spændende, da vi skal øve os i den traditionelle teknik med at åbne portvin ved hjælp af tang.
Samtidig vil vi arbejde med at sammensætte de forskellige typer portvin til udvalgte oste, så du kan lære, hvordan man skaber den perfekte balance mellem vin og mad.
Der vil blive serveret morgenmad, te, kaffe og frokost ved hver undervisningsgang, så vi sørger for, at alle er veltilpasse og klar til at lære og nyde.
Eksamen
Eksamen består af to dele:
En skriftlig og en mundtlig/praktisk prøve.
Begge prøver afholdes samme dag.
Den skriftlige prøve varer 6 timer og foregår uden hjælpemidler.
Den mundtlige og praktiske del omfatter, at du skal demonstrere evnen til at åbne en portvin med tang og præsentere vinen, samt forklare om dens karakteristika.
Derudover vil du få 3 blindsmagninger af portvin, hvor du skal identificere og beskrive dem.
Eksamen afholdes af underviser Heine Egelund i samarbejde med en ekstern censor.
Diplom & Nål
Ved beståelse modtager du et diplom samt en sommelier-nål som anerkendelse af dine færdigheder.
Består du ikke, får du bevis for din deltagelse i uddannelsen, eller du kan vælge og købe nyt eksamensforsøg.